Voor het behoud van een schone, veilige en milieuvriendelijke zwemomgeving

Nieuws

Voor het behoud van een schone, veilige en milieuvriendelijke zwemomgeving

douche nieuw

Geen shampoo, douchegel en zeep meer toegestaan

Vanaf 7 oktober is het niet meer toegestaan shampoo, douchegel of zeep te gebruiken tijdens het douchen. Door het gebruik van shampoo, douchegel en zeep niet meer toe te staan in het zwembad zullen de volgende aspecten sterk verbeteren.

Veiligheidsaspect
De voornaamste reden om shampoo, douchegel en zeep niet meer toe te staan is de veiligheid. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer in de douches spekglad worden. Hierdoor is de kans op uitglijden een stuk groter waarbij er al verschillende voorbeelden zijn van mensen die hierdoor zijn uitgegleden.

Duurzaamheid
Zwembaden gebruiken geavanceerde waterzuiveringssystemen om het water schoon en veilig te houden. De chemische stoffen in doucheproducten kunnen deze systemen verstoren, wat leidt tot meer watervervuiling en hogere zuiveringskosten. Door het gebruik van zeep en shampoo te beperken, wordt het water schoner en wordt de impact op het milieu verminderd. Dit draagt bij aan een duurzamer beheer van natuurlijke hulpbronnen, zoals water.

Tot slot zullen de douches door deze maatregel een stuk hygiënischer worden. De doucheruimte zal een stuk schoner blijven en de wachttijden om te douchen een stuk korter.

Wij hopen op ieder zijn begrip en zijn altijd bereid uw vragen hierover te beantwoorden.




Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.